dilluns, 16 de febrer del 2009

Mercè Espelleta - Llobregós 75 - Propietària

Al carrer Llobregós entre el nº 71 i el 79, i els jardins que hi ha des del 79 fins la Rambla del Carmel, l’Ajuntament vol expropiar-los per fer un passeig. És bastant absurd fer un passeig nomès d’aquest tros, i deixar la resta de carrer tal com està. Donat que aquesta part de Llobregós no és una zona amb botigues creiem que no fa falta un passeig. Aquesta petita zona és part de l’ història d’ Horta, ja que aquestes cases es varen fer als anys 50 per gent de Barcelona que venien a estiuejar. Es de les poques parts que encara queden a Horta de cases amb jardí. I ens preguntem perque l’ Ajuntament d’ Horta es vol carregar tot el que queda d’ emblemàtic al barri. Si deixem que l’ Ajuntament ho expropií es perdran jardins plens d’arbres i plantes que fan que la vida al barri sigui menys dura.
La Mercè va comprar fa més de 30 anys aquesta caseta al barri d’ Horta, És una caseta amb jardí i 2 terrasses, d’ aquelles cases que es varen fer als anys 50 per gent de Barcelona que venien a estiuejar. Es una caseta com una unifamiliar d’avui en dia. En aquesta casa ha sigut molt feliç. Al jardí varen fer una gran jardinera de pedra natural que voreja tot l’espai i on te un preciós albercoquer, que a l’estiu dona uns albercocs d’aquells de color taronja que son boníssims. També hi ha un llimoner, que és una mica gandul a l’hora de donar llimones, però sembla que ara s’està espavilant. Al jardí també hi ha una barbacoa que els fa gaudir de molts moments i celebracions. No vol deixar de parlar-vos de la “Dama de nit” que nomès en 3 anys medeix 4 metres d’alçada (com descriure l’olor que desprenen les flors de la Dama de Nit a les nits d’estiu, es embriagadora) una olor que s’ajunta amb la del jasmi gegant que puja del jardí, fins a d’alt del primer pis (on ha construït una petita pèrgola amb ell). Tambè gaudeix del jardi el seu gos Blue, un Husky Siberia, que esta completament adaptat a Barcelona.

dilluns, 9 de febrer del 2009

Maria Capdevila d'Oriola, Q.E.P.D. - Bosc de Can Gallart


La senyora Maria Capdevila, mare del Sr. Josep Ma. Gallart va morir fa uns anys. De tota forma la seva decidida actuació va permetre mantenir, conservar i fer prosperar el Bosc que ara coneixem com de "Can Gallart".
Aquest bosc no pretén ser "versallesc" sinó "anglés", natural, i ecològic.
Els veïns que la recordem, la tenim per una gran persona que a la vegada era senzilla en el tracte i molt afable.
A continuació hi ha un text públic en referència a l'activitat matemàtica de la Sra. Maria Capdevila.
"María Capdevila d´Oriola : primera profesora universitaria matemática Nacida en Cabestany (Francia) en 1906 y residente en Barcelona, se licenció en Ciencias (reválida de licenciatura en 1928) y cursó las asignaturas del doctorado en la Universidad Central de Madrid;fue nombrada catedrática interina de Matemáticas del Instituto Nacional de Zafra en 1928, más adelante, ganó la oposición a cátedra de Lengua y Literatura francesas del Instituto de Figueras. Es de destacar que desempeñó la Auxiliaría de la asignatura "Astronomía General y Física del Globo" de la Facultad de Ciencias de la Universidad de Barcelona en el curso 1931-32, siendo por tanto, una de las pioneras en alcanzar esta posición y la segunda en obtener una pensión para temas de Matemáticas concedida por la Junta para Ampliación de estudios, por O.M. de 4 de julio de 1933, para estudiar Teoría de Funciones en Francia con el profesor Julia. "

dimarts, 3 de febrer del 2009

Maria Rovira i Francisco Perna - Llobregós 46 - Propietaris

Maria Rovira de 73 anys natural d'Horta i Francisco Perna de 76 anys, natural de Tremp (Pallars Jussa), es van casar a l'any 1.956, porten tota la seva vida vivint en la Masia, Llobregós, 46. La Maria va nèixer en aquesta casa i el Fco hi porta vivint des dels 23 anys. La Maria és la setena generació que hi viu. Ara aquesta MPGM els vol treure de casa seva.
En els anys 70 es podien haver venut gran part del terreny, però no van voler. Que injusta és aquesta situació, durant tots aquests anys conservant l'hort (dels pocs actius i originals de Barcelona) i ara els volen treure. Ara estan patint una situació d'ansietat que no mereixen en absolut.

Qui vol ajudar-los a conservar aquest patrimoni natural ?

diumenge, 1 de febrer del 2009

Núria Ausó - Passatge Marí, 10 - Propietària

Es una senyora molt gran, que és pràcticament cega, que té al seu marit malalt al seu càrrec. La seva situació econòmica li fa díficil pagar les despeses de la defensa que suposa la MPGM. L'Agència del Carmel la vol treure de casa seva. Que precisament és una casa antiga en molt bon estat de conservació típica de l'època de la construcció. Necessita de l'ajuda a temps parcial d'un assistent social, i no vol marxar de casa seva perquè té a un dels seus fills vivint a prop d'ella, que també l'ajuda.